May 28, 2012

Noaptea, cu faţa spre cer

  photo
Otto s-a trezit cu  perechea de aripi într-o dimineaţă de mai. Camera sa era în mansarda ciupercii de iarbă dulce, aşa că nu i-a fost prea greu să se urce pe acoperiş fără a fi observat de cineva.
Obişnuia ca în fiecare noapte să se întindă pe pălăria albă a ciupercii şi să se uite la stele. Îi plăcea în mod deosebit să privească dansul Arei, ale cărei raze îi mângâiau timid faţa. 
Jocul preferat al Arei era să plutească alături de prietenele sale printre undele aurorei borealis. Îşi puneau rochii de voal multicolore şi se lăsau purtate, într-o legănare uşoara, de cântecul ei. Otto o privea fermecat şi simţea cum fiecare mişcare a Arei îşi lăsa amprenta în sufletul său.
 În visele sale, Ara cobora în lumea lui şi ţinându-l strâns de mână îl purta spre cer. La umbra lunii, îi ţinea capul în poală şi-l mângâia spunându-i poveşti despre începuturile lumii. 
Se construiau unul pe celălalt, frântură cu frântură, respiraţie cu respiraţie. Ea îl făcea posibil prin culorile sale, iar el îi respira nesătul bătăile inimii. Dimineţile îi găseau îmbrăţişati şi îi trezeau brutal, amintindu-le că nu puteau exista decât în vis. Atunci, ţineau strâns unul de altul şi se luptau cu ochii închişi să prelungească noaptea măcar cu câteva secunde, dar realitatea devenea de-a dreptul criminală.
 Într-o zi, Ara şi-a făcut curaj şi a pornit către Otto, sfidând Soarele.
-         -Ai să te stingi, i-a spus acesta, căci locul stelelor nu este printre oameni.
Dar Ara se simţea nemuritoare, şi cum zbura în plină lumină spre lumea de jos a înţeles deodată că nu  mai era cale de întoarcere.
Otto era însă convins că Ara exista numai în vis, aşa că atunci când i-a apărut în cale nu a recunoscut-o. De tristeţe, aceasta s-a transformat în praf şi i s-a impregnat în trup, pe partea stângă, puţin mai jos de piept.
 Acum o caută în toate stelele şi, din când în când, fără să ştie de ce, duce puţin mâna spre inimă, pe care o simte puţin mai grea şi puţin mai goală.
 

No comments:

Post a Comment